Vitale bedrijven

Individuele trajecten

Wil je jouw medewerkers helpen om meer energie te krijgen? Wanneer er al ziekteverzuim dreigt, al is opgetreden of wanneer ze herstellend zijn van verzuim, kan Shark Fit & Vitaal helpen om het leven van medewerkers weer op de rit te krijgen. De vier basispijlers voeding, beweging, ontspanning en mindset vormen daarbij een richtlijn speciaal gericht op de individu. In deze trajecten gaan we aan de slag om weer een balans te krijgen.

Individuele trajecten icoon - Shark Fit & Vitaal

De individuele trajecten zijn goed als verlenging op een medisch traject. De richtlijnen van een arbo arts vormen de basis van een traject. Hierdoor kan je werknemer sneller weer aan de slag.

Wanneer is een individuele traject aantrekkelijk voor de werknemer?

  • de medewerker ervaart stress (burn-out/overspannen)
  • de medewerker is al in ziekteverzuim
  • de medewerker geeft aan iets aan de leefstijl te willen doen
  • herstel na een ziekte periode

Er kunnen verschillende redenen zijn dat een medewerker hulp nodig heeft om verzuim te voorkomen. Samen gaan we op zoek naar de bron van de stress, de reden van verzuim of de achterliggende motivatie iets aan de leefstijl te willen doen. Door bij de bron te beginnen, bereiken we sneller het doel. Op deze manier kan de medewerker niet alleen weer aan het werk, het risico op herhaling wordt kleiner.

Proces van individuele trajecten icoon - Shark Fit & Vitaal

Proces van individuele trajecten

We beginnen standaard met een intake. Er wordt kennisgemaakt met elkaar. Belangrijk is om te voelen of er een goede klik is. Samen kijken we naar de kern van het probleem. We kijken naar waar de persoon nou precies last van heeft en sinds wanneer de eerste klachten zijn gekomen. De doelstelling is om in ongeveer zes afspraken een nieuwe basis te leggen in de leeftijd en vitaliteit van de medewerker. Dit gaat door middel van gesprekken waarbij de werknemer kleine opdrachten maakt en werkt aan meer bewustwording. Vanuit daar werken we samen verder naar het gewenste resultaat zodat er minder sprake is van ziekteverzuim.