Who’s behind this?

Shark Fit & Vitaal

vitaliteitscoach

Hoi, ik ben Shareen Richardson – gezondheidscoach

Hoi, ik ben Shareen Richardson en ik word ook wel Shark genoemd. Mijn bijnaam is ooit op de middelbare school geboren, maar wordt voornamelijk door mijn oude sportvrienden gebruikt. Ik weet niet meer precies hoe deze is ontstaan. Mijn bedrijfsnaam moest Shark bevatten. Een haai bijt zich vast in haar prooi, zoals ik me “vastbijt” in de mensen die ik begeleid. Samen met mijn geduld, betrokkenheid en mijn persoonlijke aanpak vormt dit een goede basis voor mijn werk als gezondheidscoach.

Jarenlang heb ik als judoka topsport beoefend, waardoor ik onder andere vijfvoudige Nederlands Kampioen ben geworden. In 2013 ben ik gestopt en ben ik me gaan verdiepen in voeding en vitaliteit.

Vanwaar mijn interesse voor vitaliteit

De interesse voor voeding en vitaliteit komt voort uit mijn eigen ervaringen als topsporter. Ondanks dat judo een gewichtsport is, ben ik de meeste keren niet op de gezonde manieren afgevallen om op het juiste gewicht te komen. Mijn lijf krijgt na jaren nu pas de aandacht die het altijd had moeten krijgen. Constant gaf mijn lichaam hints die ik heb genegeerd of misschien gewoon niet heb gehoord omdat de focus op totaal iets anders lag; trainen, presteren en op gewicht zijn. Koste wat het kost de beste zijn. Dat wierp in prestaties zijn vruchten af, maar fysiek niet. Gelukkig heb ik dit na jaren er na wel onder controle en wil ik als gezondheidscoach mijn kennis delen en mensen motiveren of helpen met een gezonde leefstijl.

Wat ik heb gedaan met de kennis

In 2018 besloot ik het er nog één keer op te wagen en ben ik weer vol gaan trainen. Op deze manier heb ik eenmalig judo opgepakt. Ik ben een crowdfundingsactie gestart, zodat ik samen met mijn broertje als coach deel kon nemen aan het wereldkampioenschap veteranen in Mexico (boven de 30 jaar en minimaal 2 jaar niet meer in deelgenomen aan het Olympisch circuit). Ik ben teruggekomen met de wereldtitel. Dit was echt geweldig. Ik merkte dat ik het spelletje voornamelijk fysiek had gemist. Door de kennis die ik de jaren ervoor heb opgedaan, stond ik veel relaxter op de mat dan anders. Mijn gewicht was helemaal onder controle en was ik super fit in mijn lijf.

Of ik het weer ga doen? Dat hangt er vanaf of ik weer de juiste trainingen kan maken. Het WK van 2023 staat gepland in Japan. Het zou natuurlijk wel heel gaaf zijn om in het land van oorsprong van judo voor het kampioenschap te gaan.

Wil je terug kijken naar mijn WK-dag? Op Instagram kan je het terug zien onder de hoogtepunten. Op deze pagina vind je de bijhorende krantenartikelen.

Opleidingen

Vitaliteitscoach – Stoelmassage masseuse – Beweging deskundige pre diabetisch en obesitas – Functioneel Trainer – BGN Gewichtsconsulent – Basis Looptrainer – Sport & Voeding – Fitvak A – Ademhaling, stress & sport – Mentale trainer in de sport – Bootcamp trainer – Obesitas en eetgedrag – Stress -en slaapmanagement – Zwanger en fit – HypnotherapieHypnotherapie stoppen met rokenHypnotherapie Hypnotische maagband.