Hypnotherapie

Stress verminderen

De psychologen hebben hun handen vol. Er zijn lange wachtrijen, door de die wachtrijen kan je stress niveau alleen maar erger worden. Wanneer je aan de beurt ben kan je maar 1 keer per maand. Voor sommige duurt dit proces te lang.

Stress ontstaat in ons onbewust. In het algemeen is stress goed. Het helpt ons alert zijn, waardoor we in staat zijn om van alles te doen. Zodra de stress zakt in jouw lijf en weer terug komt in ontspanning, herstel jouw lijf. Blijf de stress in jouw lijf zitten en wordt dit chronische stress, dan gaat het negatieve gevolgen hebben voor jouw lichaam. Om stress te verminderen, moet je weten hoe stress werkt. Als voorbeeld neem ik het halen van de bus;

Stress verminderen voorbeeld

Je ziet de bus aankomen, maar je bent nog niet bij de bushalte. De adrenaline begint te pompen in jouw lijf. Je versnelt je past, misschien ren je zelfs. In dit proces gaat je hart sneller kloppen, om alle energie richting je ledenmaten te brengen zodat je die versnelling kan maken. Je long vullen zich vol met lucht om de zuurstof beter te verplaatsen. Jouw zicht wordt beter zodat je kan inschatten of je de bus op dit tempo nog gaat halen of dat je misschien nog meer moet versnellen. Ondertussen stopt jouw maag en darmen met hun verteringsprocessen en stofwisseling, want alle energie gaat naar de organen spieren die het nodig hebben voor deze sprint. Jouw libido daalt. Want ja voortplanten is niet een prioriteit op dit moment. De focus zit hem puur op het halen van de bus.

Vervolg A

Je haalt de bus! Jouw hart en longen komen weer tot rust. Jouw maag en darmen gaan weer aan het werk. En je hebt opeens oog voor de personen in de bus.

Vervolg B

Je haalt de bus niet, ondanks dat je zoveel moeite hebt gedaan om de bus te halen. En terwijl je wacht op de volgende bus, zie je alle gevolgen voorbij komen; je komt de laat op jouw afspraak, je denkt al wat eventueel mensen daarover zouden kunnen denken. Door dat je te laat ben voor de afspraak komt de rest van de dag in de knel. Dit alles bij elkaar zorgt er voor dat de adrenaline vervangen wordt door cortisol. De stresshormoon. Zeker als dit zelfde gevoel blijft hangen in jouw lijf. Nog steeds slecht werkende maag en darm. Jouw hart en longen denken nog steeds dat je met een sprint bezig bent en je libido is nog ver te zoeken. Voor 1 dagje is dat niet zo erg. Maar hoe langer het duurt hoe lastiger het wordt voor je lichaam om jouw in dit tempo te laten werken. In eerste instantie lijkt het normaal, tot dat je lichaam meer symptomen geeft dat het niet goed is en jij ze wel opmerkt maar vaak negeert.

Geestelijk gezond

Sommige lichamelijke en geestelijke symptomen van stress zijn super duidelijk. Een aantal lijken zo klein maar zijn duidelijk tekenen van stress. Onderstaand een aantal voorbeelden van lichamelijke en geestelijke symptomen van stress. Herken je meerdere symptomen die je regelmatig hebt? Dan zit er spanning in jouw lijf. Hypnose kan je daar mee helpen.

Herken je meerdere symptomen, maak een afspraak en dan kijken hoe we dit zo snel mogelijk kunnen oplossen

Afspraak maken
Proces van individuele trajecten icoon - Shark Fit & Vitaal

Proces hypnose tegen stress

Het traject varieert tussen 3 tot 6 sessies. We starten met een blok van 3. In dit blokje gaan we uitgebreid kijken waarom je dit gedrag vertoont. Daarna gaan we het begin met wortel en al eruit trekken. De rest van de sessies zijn om de laatste restjes van stress te verwijderen. samen maken we een nieuwe opbouw