Jouw onbewuste voor jou laten werken

Hypnotherapie

Wat is hypnotherapie

Hypnotherapie is een therapie in hypnose. Hypnose is een staat tussen wakker en slaap. In deze staat van bewustzijn, staat jouw brein open. Je bent dan net een spons. Vergelijkbaar met een kind. Je ontdekt nieuwe manieren en kan verwonderd raken van de kleinste dingen.

Een mooi voorbeeld bij een kind is ‘kiekeboe’. Ondanks dat het hele lijf zichtbaar is, denkt het kind dat wanneer je hoofd achter de handen verscholen is, dat jij er even niet bent.  Zo open gaat jouw brein zijn. Door dat deze zo open staat, kan je jouw probleem beter oplossen. Je krijgt nieuwe inzichten die jou helpen om van jouw probleem te komen. Je bent alert en jouw kritische mind is uitgeschakeld. Deze kritische mind zijn je gedachten. Gedachten die vertellen dat je iets wel of iets niet moet doen. Je laten nadenken over dingen die eigenlijk niet of minder relevant zijn. Je blokkeert niet meer. Alles is in mogelijk in hypnose.

Doordat deze blokkade er niet meer is, kan je jouw probleem oplossen.

 

Waar kan hypnotherapie voor gebruikt worden?

Jouw onbewuste is krachtig en slim. Het heeft alles opgeslagen in jouw brein wat je mee maakt. Het helpt jou om het leven makkelijk te maken. Zo denk je niet meer bewust na hoe je moet lopen, fietsen en andere activiteiten moet doen, omdat dit volledig automatisch gaat. Sterker nog als je er over na gaat denken hoe je dit moet doen, gaat het opeens ongemakkelijk voelen. Na een aantal keer mee gemaakt te hebben, is het allemaal geautomatiseerd. Maar er kan een moment komen dat jouw automatische gedrag niet meer behulpzaam is. Oplossingen van vroeger dat je een aantal keer hebt toegepast, hebben nu niet meer hetzelfde effect. Het is zo krachtig dat het je soms dingen laat doen dat je eigenlijk niet wilt; bepaalde angsten, te veel eten, te weinig eten, roken, drugs en andere verslavingen. Dit doet het om jouw te beschermen. Logische wijs weten we dat het niet meer goed is om bepaald gedrag te vertonen, maar het onbewuste weet dit niet en gaat door met alle patronen en emoties die je daarvoor al eerder heb gedaan. Je bewust en onbewuste spreken op dat gebied in twee verschillende talen.

In het verleden heeft het jou geholpen om een situaties te verwerken. Nu heeft het niet meer de functie dat je zou willen en heb je er last van. Door het onbewuste aan te spreken, kun je de patronen veranderen. Hypnose is een middel om het onbewuste aan te spreken.

Hypnose werkt onder andere op het onderstaande:
  • angstklachten;
  • het afleren van bepaald gedrag, zoals nagelbijten;
  • stoppen met roken;
  • afvallen;
  • stress;
  • slaapproblemen;
  • pijnklachten;
  • depressieve gevoelens.

Tijdens de hypnose voel je je of heel licht of juist zwaar. In beide gevallen ben je ontspannen. In zo’n sessie kan je gewoon praten en reageren op de therapeut. Niets wat de therapeut zegt kan je in geen enkele wijze hinderen of storen. Want er kan niks tegen jouw wil gedaan worden.

Waar gebruikt Shark Fit & Vitaal hypnose voor?

De intentie van de therapeut is een heel belangrijk deel van de hypnose sessie. De intentie vanuit Shark Fit & Vitaal is altijd om het beste uit de deelnemer te halen. Te helpen met het probleem waar de persoon door heen gaat werken. Shark Fit & Vitaal zal de focus vooral op afvallen, stoppen met roken en stress verminderen plaatsen, omdat dit belangrijke pijlers zijn waarom de meeste klanten bij Shark Fit & Vitaal komen.

Mocht je interesse hebben in hypnose, maar jouw probleem staat er niet tussen, neem gerust contact op om dit te bespreken. Hypnose is zoals je hebt gezien op verschillende problemen inzetbaar. Samen vinden we een oplossing.

Albert Einstein zei ooit

“Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg”

Ben jij klaar om het anders te gaan doen?

Shark Fit & Vitaal - vin

Maagverkleining

In een traject van 3 maanden met 4 a 5 sessies, afvallen onder hypnose. Met behulp van een hypnotische maagband.

Meer informatie
Shark Fit & Vitaal - vin

Stoppen met roken

Binnen 3 sessies van een roker naar een niet-roker. Zonder rare bijwerkingen en ontwenningsverschijnselen.

Meer informatie
Shark Fit & Vitaal - vin
Geestelijk gezond

Stress verminderen

In 3 tot 6 sessies jouw stress verminderen. Traject van minimaal 3 sessies. Terug naar jouw basis.

Meer informatie
Fitbubbel - Logo - Shark Fit & Vitaal

Train jezelf fit – online!

Je kunt ook online fit worden. Fitbubbel biedt verschillende cursussen en e-books aan om fit(ter) te worden. Samen met trainingsschema’s voor thuis of in de sportschool biedt fitbubbel het totale plaatje. Lukt het je toch niet alleen? Maak dan gebruik van de online coachsessies om dichterbij je doel te komen.

Check out Fitbubbel